Týden se Sociální agenturou

V letošním roce Sociální agentura slaví 20 let své bohaté a úspěšné činnosti. Důstojně oslavit kulaté narozeniny se všemi, kteří s námi spolupracují nebo nás podporují, není především v této době jednoduché. Přicházíme tedy s jednoduchým konceptem, který nese název „Týden se Sociální agenturou“. V období od 13. – 17. září 2021 jsme pro vás připravili diskusní semináře, workshopy, ukázkové kurzy, hudební vystoupení nebo neformální setkání pod vedením jednotlivých úseků naší organizace. Pevně věříme, že každý si přijde na své podle svého zaměření a zájmu.

V pondělí 13.9. proběhne v sídle organizace setkání 2 tříd studentů Střední školy obchodu, řemesel, služeb a Základní školy, Ústí nad Labem, příspěvková organizace, na téma finanční gramotnosti pod vedením lektora Mgr. Novosada. Cílem dne je seznámit studenty s exekučním řádem a insolvenčním zákonem a také s důležitostí rodinného rozpočtu a finančního plánování. Dne se zúčastní i náš bývalý klient, kterému jsme pomohli z dluhové pasti a který se se studenty podělí o své zkušenosti.

V úterý 14.9. se v prostorách teplické pobočky na Benešově náměstí uskuteční setkání Koordinační skupiny pro osoby se zdravotním postižením na téma dluhové problematiky a dětských dluhů. Jedná se o kolegy ze stejné sféry, kteří mohou svým klientům podat taktéž potřebné informace pro řešení svých pohledávek, tudíž je potřeba sdílet jednotlivé novinky v této oblasti.

V úterý 14.9. navštíví nové Centrum sociální rehabilitace v Ústí nad Labem Koordinační skupina pro osoby se zdravotním postižením a také Koordinační skupina pro osoby s duševním onemocněním. I zde se budeme věnovat dluhové problematice – novele exekučního řádu a novele občanského zákoníku se zaměřením na dětské dlužníky.

Ve středu 15.9. pořádáme slavnostní otevření Centra sociálních služeb v Železničářské ulici, kam jsou pozvaní všichni naši spolupracovníci a podporovatelé.

Těšíme se na všechny pozvané hosty!

0 replies

Napište komentář

Chcete se zapojit do diskuze?
Neváhejte nám napsat!

Napsat komentář